Toolkit

Sociaal Juridische Dienstverlening

Studeer jij Sociaal Juridische Dienstverlening? Doe je een onderzoek? Ben je actief in een leerteam? Studeer je momenteel af en kun je hier wat handige hulp bij gebruiken? Met deze handzame tools kun je momenten van onzekerheid proberen om te zetten tot inzicht en actie!

Hoe werkt het?

Deze tools zijn in de eerste plaats gemaakt voor het onderzoek- en afstudeerproces. Sommige van deze tools zijn handig tijdens je gehele proces. Andere passen vooral goed bij een bepaalde fase jouw het proces. Alle tools werken op bepaalde triggers van onzekerheid. Per tool is aangegeven voor welke deze helpend is. Meer weten over deze triggers? Kijk hier:

Download de tool die je wilt gebruiken en probeer gerust alles uit!

Algemene tools

* Triggerscan

De Triggerscan helpt je om te herkennen welke factoren je onzeker kunnen maken tijdens jouw proces.

* Eerste Hulp Bij Uitstellen

Eerste Hulp Bij Uitstellen helpt je om uit te zoeken welke type uitsteller je bent. Daarnaast geeft deze tool uitleg over het uitsteltype en tips voor hoe je het uitstelgedrag kunt doorbreken.

* Feedbackformulier

Het Feedbackformulier geeft jou tips om feedback te geven en te ontvangen zodat je je er minder onzeker bij gaat voelen.

* The Nicely Dice

The Nicely Dice helpt je bij het geven en ontvangen van feedback door medestudenten. Je kunt als feedbackontvanger je eigen veiligheid creëren door actief je grenzen aan te geven.

* VRAAGGJE

VRAAGGJE inspireert je tijdens het hele afstudeerproces met interessante activerende quotes en inzichten.

Tools voor voorbereiding van je onderzoek

* Onderwerpzoeker

De Onderwerpzoeker is een beslisboom die je helpt bij het vinden van een afstudeeronderwerp.

* Deal!

Deal! helpt je om goede afspraken te maken met de opdrachtgever, zodat jullie weten wat je van elkaar kunt verwachten.

Tools voor de onderzoeksopzet

* Takenlijst

De Takenlijst voor de opzet van het onderzoek kan je helpen om overzicht te houden, want je weet nog niet hoe lang je over een bepaalde taak gaat doen.

* Leading Board

Met de Leading Board kan je gemakkelijk een eigen peergroup organiseren zodat je kunt sparren over het onderzoeksonderwerp, gevoelens kunt delen en kunt worden empowered.

Tools voor uitvoering van je onderzoek

* Takenlijst

Ook hier komt de Takenlijst van pas, maar dan voor de uitvoering van het onderzoek.

Deze toolkit is ontworpen door en voor studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening.

Dit is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen vanuit het NRO Comenius Fonds, de opleiding SJD van de Hogeschool Utrecht en het Lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek van de Hogeschool Utrecht.

Scroll naar boven