Aanbod

De inzichten en tools van Veilige Onzekerheid kunnen worden gebruikt in verschillende professionele praktijken. Eigenlijk in elke situatie waar onzekerheid een rol speelt. Bijvoorbeeld in onderwijs, innovatie, veranderen, teamwerk, of werken aan je eigen persoonlijke of professionele ontwikkeling. Wij kunnen daarbij helpen door te werken aan:

Erkennen

Het erkennen van onzekerheid is niet iets dat we automatisch doen. Erkennen begint bij het bewust worden van het feit dát onzekerheid een rol speelt in jouw proces, en dat het niet vreemd is dat je je onzeker voelt.

Verkennen

Het is zinvol om jouw onzekerheid nader te verkennen. Als je zicht hebt wat jou onzeker maakt en wat jou helpt om deze onzekerheid productief te maken, kun je daardoor ook effectiever zijn in jouw proces.

Verweven

Door regelmatig te werken met de inzichten en tools van Veilige Onzekerheid wordt productief omgaan met onzekerheid onderdeel van je professionele repertoire.

We geloven niet in ‘one size fits all’!

Elke situatie en elke behoefte is uniek. We werken daarom graag op maat. Om het gewenste resultaat te bereiken, willen we goed kunnen aansluiten op jouw behoefte. Hieronder staan voorbeelden van wat we voor je kunnen betekenen.

Staat jouw idee, vraag of behoefte niet bij? Prachtig! Dan gaan we er samen iets moois van maken! Neem vooral vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Onderzoek doen?

Wil jij weten welke rol onzekerheid speelt in jouw situatie, proces, team of organisatie? Wil je weten wat deze onzekerheid triggert? Wil je weten hoe je deze onzekerheid productief kunt maken? Dan kunnen wij helpen door middel van praktijkgericht onderzoek.

Trainingen en workshops volgen?

Snapshot!

Deze training richt zich vooral op de eerste fasen in het leren omgaan met onzekerheid. Aan de hand van de reflectiemethodiek die we Snapshot noemen, staan we uitgebreid stil bij het erkennen en verkennen van onzekerheid.

Map your Proces

Deze aanpak geeft de deelnemer inzicht in de persoonlijke learning history en met verschillende tools van Veilige Onzekerheid ontdekken we welke elementen een rol spelen in de onzekerheidsbeleving en wat helpt om deze productief te maken. 

Aankaarten!

Met het spel Aankaarten! ontdek je waardoor je onzeker wordt in een bepaalde situatie. Daarmee kun je deze onzekerheid ‘aankaarten’. En aangaan! Want we blijven niet stilstaan bij Alarmbellen, maar zoeken naar zinvolle Actie!

Toolshop

Elke situatie en elk behoefte is anders. Het is dus best mogelijk dat de tools van Veilige Onzekerheid niet passen bij wat nodig is om in de betreffende situatie om te gaan met bepaalde onzekerheid. Dan maken we toch zelf een tool! In de Toolshop ontwerp je eigen tools voor specifieke behoeftes.

Scroll naar boven